Ansökan

För frågor gällande ansökan kontakta Marlene Lindström.

telefon: 072-722 07 55
13.00-18.00 mån, tis, tors & fre (jobbar ej onsdagar)
epost: marlene.lindstrom@leadersodermanland.se

1. Kan er idé bli ett leaderprojekt? Läs mer här

2. Idéskiss
Börja med att anmäla en skriftlig idéskiss till oss via mejl, då får ni en återkoppling om er idé skulle passa in under Leader Södermanlands strategi, läs mer här. Skicka ideskiss till: 
info@leadersodermanland.se (Tommy) 
och/eller 
marlene.lindstrom@leadersodermanland.se (Marlene)

3. Förankra idén
Oftast är det föreningar som söker stöd, därför är det bra att ni förankrar er idé genom att fatta ett styrelsebeslut över era avsikter att söka projektstöd. Det är firmatecknare för föreningen som godkänner att ni får företräda föreningen.

4. Fullmakt
Ansökan om stöd till leaderprojekt görs på Jordbruksverkets webbplats. Den som söker som representant för förening, organisation eller företag måste först till Jordbruksverket skicka in en fullmakt från föreningen för att få rätt att söka som ombud.

Fullmakt

5. E-tjänst
När ni loggar ni in på "Mina sidor" med e-legitimation, välj "E-tjänster inom Mina sidor" och därefter "Stöd inom Lokalt Ledd utveckling". Där skriver man in sin ansökan och laddar upp bilagor.

6. Skicka in ansökan
Förbered handlingarna som ingår i ansökan innan ni påbörjar ansökan, då är ni väl förberedda. Handlingar och anvisningar hittar ni på denna sida. Kontakta gärna leaderkansliet innan ni påbörjar den formella ansökan.

Projektinriktning
Det finns en mängd olika projektinriktningar att välja på i Jordbruksverkets ansökningsfunktion. Detta betyder inte att det går att söka till alla dessa inriktningar i Leader Södermanland. Vad som går att söka till framgår av Leader Södermanlands insatsområden.  

I ansökan anger ni projektinriktning under fliken Välj projekt. Fyll i  Landsbygdsfonden - genomförande av projekt och välj därefter inriktning.

Information om ansökan

Komma igång

Ansökan

Genomföra

Avsluta

.